Gør et kedeligt område i haven til et spændende haverum

Har du et kedeligt område i din have, som ikke bliver brugt, kan du med få virkemidler omdanne det til et unikt havehjørne, der skaber dynamik og stemning i hele haven.

Havedrømme_Sti i skaktern
























For et par år siden var dette område fladt og kedeligt. Her stod en trampolin på græsset. Det var udsigten fra vores spisestue - æv. 

For at definere området som et spændende haverum som man ikke umiddelbart kunne se fuldt ud fra huset, plantede jeg en hæk af rødbøg. Hækken er nu blevet ret høj. Højden og den røde farve er med til at skabe drama til området. Bag hækken er anlagt en sti af græs og betonfliser 40x40 cm. Den hvide bænk titter frem bagerst på stien. Grunden til at man ikke ser hele bænken, er at man skal blive nysgerrig på hvad der er bagved. Er der mon en udgang? Er der mere rundt om hjørnet? Hvilken vej kan man gå?

Planterne på højre side er holdt i grå og sølvfarver, som står flot i kontrast til hækkens mørke fremtoning. Planterne hælder lidt ind over stien, hvilke gør at stien syner længere end den er i virkeligheden.

Det tidligere så kedelige område er nu blevet ét af havens mest spændende rum, som vi nyeder rigtig meget.


Skal jeg hjælpe dig med at lave et spændende rum i din have, så se mere her


Kommentarer

Populære opslag