Blåregnen stråler lige nu

Lige nu står blåregnen (Wisteria) i sin fulde pragt. Denne fantastisk smukke slyngplante er en rigtig showstopper, der med sine smukke blålilla blomsterranker, virkelig kan løfte en husgavl, et hegn eller en pergola til et flot element i enhver have. De flotte lilla blomsterranker har en dejlig duft, som man strejfes af, når man går under den.

Blåregnen er utrolig frodig og vokser ekstremt hurtigt. Faktisk så hurtigt, at den kan overhånd, hvis man ikke holder den tilbage. I england har jeg set en blåregn der var 70 meter lang, så den kan virkelig tage fat.













Der findes mange forskellige Wisteriasorter, Nogle har korte ranker, mens andre har op til en meter lange ranker. De findes også i hvide og rosa. Blåregn er ikke særlig krævende. De elsker sol og tåler tør jord.

Beskæring af blåregn

Mange oplever, at deres blåregn ikke blomstrer. For at få en flot blomstring, er det vigtigt at planten beskæres rigtigt. Sørg for at lave et skelet med de grene du fremadrettet vil beholde. Alt andet skæres bort, to øjne (bladhjørner) fra grundskelettet. Planten kan lave virkelig mange skud, der kan blive flere meter lange. Så det er vigtigt jævnligt at gå den efter for "vildskud", så den ikke bruger energi på at skyde grene, i stedet for blomster.

Om vinteren kan man bedre se skelettet og kan sikre, at alle sideskud er skåret tilbage til to øjne. På den måde sikrer du en overdådig blomstring året efter.

Kommentarer

Populære opslag