Planter til vinterhaven

Jeg elsker grønne planter ved indgangspartiet, hvor man kommer forbi flere gange i løbet af en dag. Eller planter på terrassen, som man kan beundre fra stuen eller køkkenet. Det grønne fungerer som et lyspunkt i den mørke tid, eller varsler om nye tider, med mere lys og varmere temperaturer.

Det kan være svært at finde spændende planter i vinterperioden, hvor de fleste planter er gået i dvale. De næste par indlæg på bloggen vil handle om alternativer til de sædvanlige stedsegrønne planter, som fx. buksbom, gran og taks.

Slangeskæg

Slangeskæg eller Ophiopogon planiscapus 'Niger', er en utrolig dekorativ plante, som godt nok ikke grøn, men sort. Planten er fuldt vinterhårdfør og den passer rigtig fint i krukker, men kan også bruges som bunddække.

Havedrømme_Slangeskæg

Det sorte løv er virkelig smukt og fremstår flot og dekorativt hele vinteren. Det øverste billede er taget i dag - og den står rigtig fint, selvom den har stået ude i en krukke hele vinteren, uden beskyttelse.

Slangeskæg bliver ca. 20 cm høj. Den stammer fra Japan og Kina. De lange stedsegrønne, læderagtige blade, får den til at ligne græs. Men den er faktisk fra konvalfamilien.  I juli får den små rosa blomster, som senere bliver til kulsorte dekorative bær. I faglitteraturen står, at den vil have halvskygge og fugtig jord. Men jeg har nogle stående i bragende sol - og det fungerer helt fint.

Slangeskæg er uden tvivl én af mine ynglingsplanter, fordi den er utrolig dekorativ og har så mange anvendelsesmuligheder. Både alene og sammen med andre planter, som nedenfor, hvor den står forrest til venstre.
 .
Havedrømme_Slangeskæg

Havedrømme_Slangeskæg

Kommentarer

Populære opslag